Sportlov

januari 31, 2021 0 av analytics

Hej hej! 

Vilken strålande ishockey vinter vi har! Minusgrader nästan dagligen hela det nya året, det värmer mitt hjärta, hehe. Framförallt har det inneburit att ishockeylag kan träna ännu mera corona safe när det går att träna utomhus på sjöar och utomhusbanor. 

Både barnen och jag är extra glada nu att vi bor intill en sjö, inte stor förvisso, men helt lagom nu när den fryser till is utan risk att spricka så som större sjöar gör. Läste häromdagen att de varnar för att gå ut på Delsjön i Göteborg då isen inte håller, men det är ju en betydligt större sjö än vår lilla damm. Så dubbelkolla alltid de lokala nyheterna innan ni provar att bege er ut på isen, bättre att vara på den säkra sidan. 

Imorgon börjar ungarnas sportlov så Joanna och jag har förberett med lite roliga aktiviteter för kidsen i grannskapet, självklart involverar det moment från ishockeyn. Tänkte lära dem lite tricks och spelregler, samt prata om hur man ska åka snabbt på smidigaste sättet utan att utsätta kroppen för onödig påfrestning. 

Joanna tyckte att jag överdrev lite när jag sa jag vill ha en liten föreläsning, men sen höll hon med mig om att det är en bra idé när jag förklarade att lär man sig rätt teknik från början hjälper det en även i framtiden. Hon vill väl också slippa griniga barn som skadar sig titt som tätt och oron över att de skulle göra sig själva eller varandra illa. Ishockey kan ju vara en ganska intensiv sport emellanåt. Jack och Josef är rejält grabbiga av sig båda två så ibland kan det gå hett till när de brottas som hundvalpar.

Kompromissen var att jag får prata om detta i max en kvart – barnen är ju mellan 4-11 år gamla bara så tålamodet är ju rätt kort ibland. Och att jag ska leta rätt på den bästa cateringen, blir nog något från Göteborgsområdet eftersom det är stängt här i byn nu med corona. Fair deal! Ska bli kul att umgås med min älskade familj och familjerna i grannskapet, vi brukar hitta på saker emellanåt men nu var det ett tag sedan i och med corona och storhelgerna. Vi ska alltså ordna maten och jag ska agera tränare, sen skulle några andra fixa snacks och godis och lite andra lekar, samt en tipsrunda för de som hellre promenerar en runda än åker skridskor.